Velg kategori
Kategorier
Velg Kategori

Om søkemotoren

Søkemotoren fungerer utmerket på både PC, nettbrett og smarttelefon. Den er laget i responsivt design som tilpasser seg alle skjermstørrelser og fungerer i alle nettlesere. Søkemotoren er intuitiv og enkel å bruke, men vil du komme raskere i gang og få oversikt over alle mulighetene, kan du se demonstrasjonsvideo, eller lese om hvordan du bruker den nedenfor.

Se demonstrasjonsvideo – Her går vi igjennom forskjellige søkemuligheter, hvordan du lager produktoversikter i Excel, samledokumenter i PDF og hvordan du kan sende inn forespørsler.

Søkemotoren hjelper deg med å:
– Finne riktige produkter og teknisk produktinformasjon
– Sile produkter via vår avanserte Filter-funksjon
– Søke etter mange produkter på en gang via «Flernummersøk»
– Laste ned FDV-dokumentasjon, brukermanualer og/eller montasjeveiledninger
– Laste ned PDF-fil/er for et og et produkt
– Lag samledokumenter med flere dokumenttyper for et eller flere produkter
– Finne websider, bilder, videoer mm.
– Trenger du engelsk dokumentasjon kan du gå videre til ABB Products, våre engelske websider med teknisk informasjon
– Ta ut Excel produktlister
– Sende forespørsler til ABB Electrification Norway AS eller din grossistforbindelse.

Ønsker du å ta kontakt med oss? Følg linken til «Hvem gjør hva»

Venstremeny / Bilde-knapper
Naviger enkelt mellom produktkategorier, -grupper og -typer via venstremenyen og/eller bilde-knappene til høyre. Valgt kategori/produkttype vil markeres med rød strek. Venstremenyen er med uansett hvor du navigerer fra PC.

Søk
Skriv in elnr, ABB idnr, eller varetekst i søkefeltet. Søket leter etter varetekster som har samme, deler av eller inneholder søketekst og/eller siffer. Den kommer opp med forslag der søkekriteriene er markert med rødt. Søkefeltet finnes litt nede på forsiden, men vil alltid være tilgjengelig i toppmenyen mens du navigerer rund i søkemotoren.

Filtersøk
Dette søket kommer opp når du har gått et steg ned i produkthierarkiet. Klikk på de verdiene du ønsker å søke etter, de markeres som røde. Ønsker du å fjerne valget, klikk på nytt (de blir hvite igjen). Søkemotoren filtrerer automatisk og kun de verdiene som er tilgjengelig vises. Trykk på «Angi filter» når du er ferdig. En liste med produkter som passer til søket kommer frem. Om ingen produkter passer til søket vil du få beskjed om å søke på nytt. Filteret kan tømmes for alle valg ved å trykke på «Tøm/rens filter» eller lukkes ved å trykke på «Lukk filter

Flernummersøk
Dette er veldig praktisk om du har en produktliste. Dette søket søker etter flere produkter samtidig. Tast eller lim inn elnr. eller  ABB idnr. (et og et pr. linje adskilt med linjeskift).

Sortering
Når du har fått opp en produktoversikt kan de sorteres etter Varetekst, Elnr, ABB idnr, Antall eller Lagerstatus via pilene til høyre for kolonnenavnene.

Utvidet produktinformasjon
– Klikk på bildet for utvidet informasjon (Nederst på siden som åpnes kan du velge å se all tilgjengelig informasjon via «Les mer om produktet»-knappen)
– Klikk «Pil»-ikonet helt til høyre på produktlinjen, for å se tilgjengelige websider og PDF-filer. Et felt blir synlig og viser tilgjengelige websider og PDF-filer. Disse kan enkelt åpnes og evt. lastes ned herfra.

All tilgjengelig produktinformasjon
Klikk på varelinjen (f.eks. varetekst, elnr, ABB idnr.) for å vise all tilgjengelig informasjon som kan være:
– Bilder
– Elnr.
– ABB ID nr.
– Beskrivelse
– Tekniske spesifikasjoner
– ETIM-data
– Dokumenter
– Video
– Alternative produkter
– Tilbehør
– Erstatningsprodukter

De data som er tilgjengelig vises som egne «Faner» under den første introduksjonsteksten og produktbildet. Det kan variere litt fra produkt til produkt hva som er tilgjengelig.

Legg til  utvalgte produkter i handlevogn
Velg de produktene du vil legge i handlevognen ved å trykke på den røde «Legg til»-knappen som vises ved hvert produkt. Når du er klar trykker du på «Handlevogn»-ikonet øverst eller nederst til høyre. Der står det også hvor mange produkter som er valgt. Fra Flernummersøk kan du velge å legge til alle.

Fra handlevogn-siden kan du:

Justere antall:
Juster til ønsket antall med -/+ tegnene eller skriv det inn manuelt. Forhåndsvalg er 1.

Slette varelinjer:
Slett varelinjer med «Søppel»-ikonet til høyre.

Tømme handlevogn/Utvalgte produkter
Ønsker du å starte på nytt kan du tømme utvalgte produkter via «Tøm liste søppel»-ikonet som du finner på Utvalgte produkter siden. Gå tilbake til produktoversikten for å starte søk på nytt.

Generere Excel fil:
Last ned en produktliste i Excel format ved å trykke på den sorte «Generer Excel»-knappen. Du får med; varetekst, elnr, ABB idnr, antall, og lagerstatus.

Sende e-post/forespørsel:
Send en e-post/forespørsel til din grossistforbindelse eller til ABB Electrification Norway AS. Du kan også sende til en valgfri e-post, for eksempel hvis du vil konferere med en kollega. Husk å justere antall i «Antall»-kolonnen før du trykker på «Send e-post». Fyll ut nødvendige opplysninger i skjemaet som vises. Her kan du også skrive en beskjed til mottaker. Du må også samtykke til ABB sin personvernerklæring før du trykker på «Send»-knappen. Huk gjerne av for å motta produktinformasjon også, det kan komme godt med senere.

Generere PDF-fil:
Dette gjør du ved å trykke på «Generer PDF»-knappen. Legg til og/eller fjern enkeltdokumenter eller velg aktuelle dokumenttyper (rød boks m/hvit hake = valgt – Grå boks = ikke valgt). Trykk på «Neste steg»-knappen når du er ferdig. Fyll ut nødvendige opplysninger i skjemaet som vises, disse vil vises som avsender på baksiden av dokumentet. Dette er en fin mulighet om du skal sende dokumentet videre til en kunde. Før du trykker på «Last ned samledokument»-knappen, må du gi samtykke til ABB sin personvernerklæring. Du vil få en tilbakemelding om filstørrelse og må bekrefte om du vil fortsette ved å trykke på «Last ned samledokument»en gang til. Vil du starte på nytt trykker du på «Avbryt».

Tilbake
Uansett hvor du er kommer du tilbake til forsiden ved å trykke på ABB logoen eller «Hjem», øverst på menylinjen. Når «Tilbake til produktoversikt»-pil vises vil den også føre deg «Hjem». Om du har åpnet et pop-up vindu kan det lukkes via den røde X’en øverst til høyre.

Kontakt oss
På «Kontakt oss» siden finner du kontaktinformasjon til kundeservice. Du kan også sende inn forespørsel, tekniske spørsmål eller spørsmål ang. søkemotoren via et kontaktskjema.


Nyttige lenker:

Mer informasjon om  lavspenningsprodukter fra ABB
Til vår «Hovedkatalog» der har vi samlet de mest benyttede norske og engelske katalogene
Hvem gjør hva i ABB Electrification Norway, Smart Building og Smart Power

 

Tilbakemeldinger
Har du  spørsmål/kommentarer til søkemotoren eller ideer til forbedringer eller nye funksjoner setter vi pris på alle tilbakemeldinger. Henvendelser ang. søkemotoren rettes til: britt-monica.wold-oien@no.abb.com

_

ABB Electrification Norway AS
Snarøyveien 30
1360 Fornebu

Kundeservice:
E-post: automasjonsprodukter@no.abb.com
Tlf: 24 16 54 00